joi, 16 mai 2013

Vopseaua fluorescenta - ce este si cum se aplica


A nu fi confundata cu vopseaua fosforescenta, cea fluorescenta are cateva atuuri specifice. Aceasta, din urma, are nevoie de lumina pentru ca ea o emite, intr-o masura mai mare decat o primeste de fapt  (de la soare) - la baza realizarii acestui proces stau anumite molecule care atunci cand receptioneaza razele luminoase produc lumina, ele insele.  Obiectele care sunt vopsite in acest mod ne vor atrage atentia, fara indoiala, indiferent de context (chiar arta contemporana incorporeaza uneori aceasta tehnica, in picturi, desene sau scenete) .

Cei care doresc sa isi modifice look-ul masinii pot sa opteze cu incredere la aceste vopsele - o gama de peste 10 culori e disponibila celor mai indrazneti. O mare parte din comerciantii din acest segment asigura astfel de vopsele cu efecte speciale. Descopera chiar aici o vopsea fluorescenta care sa ti se potriveasca!
  • Aplicare

Aceasta vopsea se aseamana cu numeroase alte variante, din punct de vedere al aplicarii (in comert exista solutii la 125 de ml, 1 L si 5 L):
In functie de tip, poate fi aplicata cu :
- pistolul (cele mate, care au la baza solvent - ulterior ele trebuie lacuite);
- rola, pensula sau pistol (vopsea alchidica industriala) - se va obtine un finisaj lucios, pentru utilizari intr-o varietate  de locuri si situatii.


  • Durabilitatea culorilor

Pentru o rezistenta indelungata, se recomanda folosirea unui lac anti UV, care sa protejeze aceste vopsele de influenta razelor solare. S-a aratat cum in lipsa unor astfel de protectii UV, dupa aproximativ 3 ani de zile, orice tip de vopsea fluorescenta va incepe sa isi piarda din stralucire, in mod treptat, desigur.  Un alt aspect de merita mentionat e faptul ca grosimea stratului de vopsea va determina si durata de viata a acesteia, fiind direct proportional.


  • Eficienta

Datorita spectrului de culori si componentei fiecare, precum si temperaturilor sau intensitatii luminii, studii efectuate in acest segment au aratat ca cele mai vizible culori fluorescente in timpul zilei  sunt portocaliul si galbenul;  spre seara, verdele va prelua conducerea.

Pentru mai multe detalii despre aceste tipuri de materiale, precum si specificatii si fise tehnice, apelati la sectiunea de vopsea fluorescenta prin Stardustcolors.ro. Poti face intr-un timp scurt, utilizand un buget acceptabil, ca masina ta sa iasa in evidenta, printr-o metoda inca relativ putin folosita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu