luni, 15 aprilie 2013

Cateva aspecte despre alegerea unei baterii auto


Una dintre cele mai importante componente ale unui autoturism este (in ciuda dimensiunii sale reduse) bateria. Acesti acumulatori, produsi astazi de numeroase firme din diverse tari, asigura energia necesara pornirii autoturismului cat si alimentarea  cu curent pentru diversii consumatori electrici.  Insa care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand dupa o anumita perioada  trebuie sa achizitionam o noua baterie de acest tip?

Uneori ni se recomanda de catre cei care se ocupa de lucrarile de intretinere ale masinii noastre o anume baterie a carui pret si caracteristici depaseste atat bugetul cat si necesarul real de energie. Alteori, o baterie ieftina, realizata de un producator de care nu am mai auzit niciodata, s-ar putea sa nu faca fata cerintelor masinii noastre - fie in sezonul rece, in situatia pornirilor dimineata, cand temperatura este foarte scazuta; fie vara, cand utilizam numeroase deviceuri si consumatori de energie; in alte situatii, ea poate sa aiba o serie de defecte. Click aici pentru a vedea ce se cumpara cel mai mult intr-unul din magazinele de piese auto si baterii, din online.

Asadar, ce factori trebuie sa luam in considerare cand apelam la un anumit magazin de piese auto, fie el din orasul nostru sau de tipul celor online?
- Primul factor este marimea (lungimea, latimea, inaltimea) - bateria trebuie sa se potriveasca , altfel pot sa apara deteriorari sau defectiuni (consultati manualul masinii)
- Luati apoi in  calcul marca sau brandul - cat si denumirea modelului
- Capacitatea de stocare a energiei este un alt punct important (masurata in Ah)
- Varsta (anul fabricatiei)
- Garantia - de minim un an, in multe magazine ea cuprinde 2 ani de zile.
- Durata de functionare
- Constructie
- Tipul bornelor
- Recomandarile producatorului


Nu in ultimul rand, dupa inlocuirea acestui acumulator trebuie  sa aruncati vechiul model in statii de reciclare, sau in centre specializate ale unor anumite serviceuri. Uneori, stocurile unui service auto nu vor fi printre cele mai actualizate sau proaspete. De aceea, apelarea la un magazin online, de specialitate, precum www.e-acumulatori.ro, este o optiune buna de luat in considerare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu